ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝΣύμφωνα με το νόμο 2939/6.8.2001 (ΦΕΚ Α΄ 179) οι επιχειρήσεις που παράγουν ή εισάγουν συσκευασμένα προϊόντα και τα διαθέτουν στην εγχώρια αγορά υποχρεώνονται να μεριμνήσουν για την συλλογή και ανακύκλωση των συσκευασιών των προϊόντων τους. Αυτή η υποχρέωση εκπληρώνεται με την συμμετοχή στο Σύστημα Ανακύκλωσης, που αναλαμβάνει συλλογικά για λογαριασμό των υπόχρεων εταιρειών που συμμετέχουν σε αυτό, να συλλέγει και να αξιοποιεί τις συσκευασίες.

Διευκρινίζεται ότι η έγκριση του Υπουργείου προβλέπει ένα ενιαίο Σύστημα Συλλογικής Εναλλακτικής Διαχείρισης για όλη τη Χώρα, εκείνο της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης,.

Σύμφωνα και με την απόφαση της αρμόδιας κατά το νόμο Επιτροπής Παρακολούθησης Εναλλακτικής Διαχείρισης, όλες οι υπόχρεες εταιρείες που διαθέτουν συσκευασμένα προϊόντα στην ελληνική αγορά, συμπεριλαμβανομένων και των εισαγωγών, οφείλουν να συμμετάσχουν στο εγκεκριμένο από το ΥΠΕΧΩΔΕ σύστημα της Εταιρείας Ανακύκλωσης, ενώ από την 1η Μαρτίου 2003 ισχύουν αναδρομικά και οι οικονομικές υποχρεώσεις τους.

Υπογραμμίζεται ότι μόνον η υπογραφή της Σύμβασης Συνεργασίας με την Εταιρεία Ανακύκλωσης παρέχει το δικαίωμα στις εταιρείες να χρησιμοποιούν στην Ελλάδα το πανευρωπαϊκό « Πράσινο Σήμα » της ανακύκλωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον κ. Γιάννη Βαγενά, τμήμα υπόχρεων διαχειριστικής συσκευασίας.
Τηλ: 210-8010962 ή 6973-494872Αθηνα 15 Ιουνιου 2007

 
Πόσο ενημερωμένοι είστε για τα κατεψυγμένα τρόφιμα;
Τα τελευταία χρόνια η κατανάλωση κατεψυγμένων τροφίμων έχει αυξηθεί εντυπωσιακά. Τα κατεψυγμένα τρόφιμα καταλαμβάνουν όλο και πιο σημαντική θέση στο καλάθι αγορών του σύγχρονου Έλληνα καταναλωτή.
Δείτε περισσότερα

ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Τ.  

Πειραιώς 226,  177 78  Αθήνα

Τηλ. 210 3423287
Fax. 210 3452098

pasekt@ath.forthnet.gr
Βρείτε μας στο facebook
WebEdit CMS